Zucchini- och soltarkadtomatbiff i en hamburgare
Enkla biffar som går att smaksätta med allt fantasin tillåter, och passar därefter till det mesta. Med ett knaprigt bröd, valnöt- och fårostkräm, ruccola, tomat och stekt lök passade smaksättningen soltorkade tomater toppen. Men till fisken fungerar dill lika bra!
4 st
Biffar
1 zucchini
4-6 st soltorkade tomater, ej i lag
1 ½ msk fiberhusk
2 ägg
salt, peppar
ruccola
tomat
½ gul lök
recept på bröd
recept på valnöt- och fårostkräm
Riv zucchinin och lägg på hushållspapper, försök krama ur den mesta av vätskan. Lägg sedan i en bunke tillsammans med ägg, fiberhusk, hackade soltorkade tomater, stekt lök, salt och peppar. Låt stå i ca 30 minuter så fiberhusken får göra sitt jobb. Forma biffar och stek i oliv- eller rapsolja på medelhög temperatur, vänd när biffen fått en fin yta. Vill du ha lök, stek den samtidigt i samma panna.
Lek byggingenjör och sätt ihop ett mästerverk, en hamburgare, och stabilisera med en stomme. Servera Evelina, med kommentaren MUMS och följdfrågan om vi befann oss på Vigårda, eller någon annan filur.
Det ser hur gott ut som helst!!