Ugnsbakad äppelgröt

 
 
Med tankarna på hur jag kunde förnya morgondagens frukostgröt, låg jag sömnlös halva natten. Vandrandes mellan olika smakkombinationer, ingredienser och former bestämde jag mig: hela min frukost i en ugnsfast form. En grötomans bekännelser.
 
1 portion
 
1 dl havgregryn
1 dl vatten
1 ägg
1 krm bakpulver
 
½ rivet äpple
kanel
 
Riv ett äpple och lägg i botten på en ungsfast form. Blanda havregryn, vatten, bakpulver och ägg i en skål. Häll smeten över äpplena. Grädda i ugn i 225 grader i 10-15 minuter, beroende på vilken konsistens du föredrar. Tag ut och låt svalna. Kanela. SMASK, lillasysters nya favorit och numera paradfrukost.

Anticancer shot

 


 
Med fem av fem stjärnor var från Hälsosidorna beträder blåbär och granatäpple marknaden som cancerhatare: prostata- bröst- och colon. En addering av växtrikets egna protein och mineralbomb, hampaprotein eller Cannabis Sativa, gör magen inget annat än gott.
 
½ granatäpple
1 dl tinade blåbär
1 msk kokosflingor
1½ tsk hampaproteinpulver (frivilligt)
1 msk vatten
 
Mixa tinade, eller aldrig frysta, blåbär med kokosflingor och saft från granatäpple. Tillsätt sedan hampaproteinet och även då lite vatten till önskad konsistens. Toppa med kokosflingor och blåbär. Slurp.

Ugnsrostad blomkål i en mandeldressing med spenatchips

 
 
 
En långpromenad i skogen tillsammans med min mor och vårsolen. Ett lagom al dente blomkålshuvud, vänt i en söt men samtidigt bitter dressing, toppad med knapriga nötter, och peppriga chips som smälter bort i munnen. 
 
2 portioner
 
1 stort blomkålshuvud
olivolja
 
2 msk mandelsmör
1½ msk färskpressad citronsaft
½ tsk honung 
3 msk vatten
havssalt och färskmalen svartpeppar
 
2 nävar färsk bladspenat
½ tsk olivolja
havssalt och färskmalen svartpeppar
 
Vänd runt bladspenaten i olivoljan och kryddorna, fördela dem på en bakplåtspapperklädd plåt. Torka i ugnen i 225 grader i ca 10 minuter eller tills dem blivit spröda. Låt svalna.
 
Lägg den till-träd-skurna blomkålen i en ugnsfast form och ringla över olivolja. Ställ formen i ugnen i ca 25 minuter, eller tills dem med en tandpetare känns al dente enligt personligt tycke, i 200 grader. Tag ut och vänd runt i dressingen: mandelsmör, citronsaft, honung, vatten, salt och peppar blandat i en skål.
 
Servera med grovt hackade mandlar och spenatchips. SÖTT OCH SMASKENS, en spännande kombination.
SophieHK
Matklubbens Topplista Matbloggstoppen