Vaniljrutor med jordgubbssylt och valnötscrunch
4 rutor
Botten
2 dl naturella cashewnötter
2 dl havregryn
3 msk kokosolja
1 tsk vaniljpulver
1 tsk agavesirap
Nötcrunch
1 dl naturella valnötter, grovhackade
1 dl havregryn
1 msk kanel
1 msk agavesirap
recept på jordgubbssylt
Förbered sylten och låt stå i kyl medans resten förbereds. Mixa cashewnötter, havregryn och vaniljpulver till ett mjöl. Blanda sedan i smält kokosolja och agavesirap och knåda till en deg. Lägg i en valfri form och låt stå i kyl. Blanda ingredienserna till crunchen och ställ i ugn, 200 grader i 10 - 12 minuter.
Ta ut botten, häll over sylten och toppa med den fortfarande varma crunchen. Servera till efterrätt, eller än bättre: eftermiddagsfikat med en kopp kaffe i vårsolen. SMASK - en mjuk vaniljbotten, en syrlig sylt, toppat med crunchiga kanelnötter.
Ser farligt gott ut :)