Sidosallad med grillade päron
En sallad som passar utmärkt till det mesta då den är både söt - jordgubbar och lönnsirap, och sur - ruccola och äppelsidervinäger.
4 sidoportioner
Sallad
1 st hårt päron
10 st jordgubbar
½ l ruccolasallad
1 l valfri sallad
1 dl naturella valnötter
½ dl parmesan (alt. vegansk)
olivolja
Dressing
2 msk olivolja
2 msk äppelcidervinäger
2 msk lönnsirap
1 tsk senap
salt och peppar
Rör ihop ingredienserna till dressingen, låt stå i kyl. Blanda samman de olika salladerna med skurna jordgubbar. Skär päronet i skivor, pensla med olivolja, grilla dem tills dem fått färg, och skär dem sedan i tjocka strimlor. Lägg dessa tillsammans med valnötter rostade i panna och hyvlad parmesan i salladen. Ringla över dressingen. Serverat tillsammans med vegetariska burgare och grillad sparris. Smask