Popcorn - det nyttiga varjedagsmyset
Popcorn är den nya supermaten. Det visar ny forskning på University of Scranton i Pennsylvania. Det poppade snackset innehåller mer antioxidanter än vissa frukter och grönsaker, inleds en artikel i SVD. Sökhistoriken på google toppas med ordet popcorn och mycket riktigt - dem är inte bara inte onyttiga, utan till och med nyttiga!
Detta innefattar inte inte popcornen som poppas i micron, eller dem i kastrull med smör och salt. Dessa visar sig tyvärr vara i samma klass som både chips och ostbågar, godis och glass. Värdelösa.
Så hur skall dem tillagas då? I en kastrull med en liten mängd oliv- kokos- eller rapsolja. Och sedan till det bästa: smaksättningen är oändlig! Antingen kan du tillsätta färska smaker - till exempel gräslök, vitlök eller basilika - redan i oljan, eller så kan du krydda efteråt!
Gräslök och svart- eller vitpeppar (min favorit), basilika och citronskal, curry och paprikakrydda, chili och vitlök, kokos och kanel, sesam och persilja, pumpakärnor och finrivet limeskal.
Bästa snackset. Poppar alltid i kokosolja och de blir toppen eftersom oljan tål så hög värme också :)
Ha det //PIllan