Kanelbullar
12 st
4 dl havregryn
2 dl rågflingor (alt. havregryn)
2 dl mandelmjöl
1 paket torrjäst för söta degar
½ tsk vaniljpulver
2 st äggvitor
1 dl havregurt (alt. soygurt eller annan naturell yoghurt)
2 msk kokosolja
1 msk agavesirap (alt honung, stevia eller liknande)
10 st färska dadlar (alt. blötlagda torkade)
2 msk kokosolja
1 - 2 msk kanel
Mixa havregryn och rågflingor till ett fint mjöl och blanda tillsammans med de andra torra ingredienserna. Smält kokosolja i kastrull och tillsätt resterande blöta ingredienser, förutom äggvita, och värm till 40 grader. Blanda med de torra ingredienserna och äggvita. Låt jäsa i 30 minuter. Baka ut degen och bre ut smeten: dadlar mixade med smält kokosolja och kanel. Forma kanelbullar. Pensla med äggula och toppa med något fint. Låt jäsa ytterligare 30 minuter (om du orkar vänta) och grädda i ugn i 20 minuter (200 grader).
Såg super goda ut :)