SophieHK -

Kanelbullar

 
 
 
 
12 st
 
4 dl havregryn
2 dl rågflingor (alt. havregryn)
2 dl mandelmjöl
1 paket torrjäst för söta degar
½ tsk vaniljpulver
2 st äggvitor
1 dl havregurt (alt. soygurt eller annan naturell yoghurt)
2 msk kokosolja
1 msk agavesirap (alt honung, stevia eller liknande)
 
10 st färska dadlar (alt. blötlagda torkade)
2 msk kokosolja
1 - 2 msk kanel
 
Mixa havregryn och rågflingor till ett fint mjöl och blanda tillsammans med de andra torra ingredienserna. Smält kokosolja i kastrull och tillsätt resterande blöta ingredienser, förutom äggvita, och värm till 40 grader. Blanda med de torra ingredienserna och äggvita. Låt jäsa i 30 minuter. Baka ut degen och bre ut smeten: dadlar mixade med smält kokosolja och kanel. Forma kanelbullar. Pensla med äggula och toppa med något fint. Låt jäsa ytterligare 30 minuter (om du orkar vänta) och grädda i ugn i 20 minuter (200 grader). 
Kommentarer

Såg super goda ut :)

2014-05-21 16:04:02

SÅ goda de ser ut att vara! Säker på att de till och med är saftigare än vanliga kanelbullar! :)

2014-05-21 16:54:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

SophieHK
Matklubbens Topplista Matbloggstoppen