Kallrökt pepparlax på broccoli- och spenatbädd
Havregrynspaket på 5kg, 6-pack vattenmeloner, lådor med färska bär samt kartonger med vegetariska alternativ. Efter någon timme bland de meterhöga hyllorna återfinns närmare 2 kg broccoli och ett storpack kallrökt lax i den lika stora kundvagnen. Carina, min fina släkting, har introducerat mig för Costco - USA's näst största återförsäljare.
2 portioner
100 g kallrökt pepparlax (alt. med dill)
250 g broccoli
2 dl fryst bladspenat
1 st buljongtärning (tex grönsak eller fisk, men utan fula tillsatser)
½ st citron
½ dl naturella mandlar
färsk dill
svartpeppar
Koka broccoli och spenat tillsammans med en buljongtärning i några minuter. Häll bort vattnet och pressa över citron. Lägg upp grönsakerna på tallriken och lägg på laxskivor. Toppa med hackade mandlar, en kvist dill, nymalen svartpeppar och en citronskiva.
Ser super gott ut :)