Fetaostfylld avokado med ungsrostade grönsaker och facon
I frysen hos Carina fastnade ögonen på något jag länge velat testa men aldrig tagit mig i kragen och införskaffat - facon. Hennes underbara amerikanska man grymtar att om han var tvungen att sluta äta bacon, då kan han tänka sig facon som ett mycket bra substitut. But that IF, will never exist on this planet.
2 portioner
Fyllning
100 g broccoli
100 g fetaost
½ citron
chilliflingor och vitpeppar
Grönsaker i ugn
20 st körsbärstomater
1 st gullök
2 st avokados
4 st facaon (veganska bacon, supergoda)
Skiva löken till ringar och lägg tillsammans med tomater på bakplåtspapper i ugnen, 200 grader i 15-20 minuter, eller tills löken fått färg och tomaterna spruckit. Mixa broccoli, fetaost och saft från citron. Forma fyllningen till fyra stycken bollar och rulla dem i chilliflingor och vitpeppar. Tillaga facon enligt instruktioner på förpackningen. Dela avokadon på två och byt ut kärnan mot fyllningen. Servera allt på en bädd av blandsallad. SMASK, facon smakar verkligen som en knaprigare variant av bacon, och passar utmärkt till alla de övriga finurligheterna på tallriken.
Ser super gott ut!