Soltorkade tomater och timjan i en pesto, med zuccinipasta
Dagens utmaning var att komponera en middag till en vän som går på detox. Inte kött, ingen frukt, helst inga rotfrukter och absolut nej till snabba kolhydrater. Den återstående delen av kostcirkeln bestod då av något de flesta avnjuter allt för sällan, i annan form än gurka och tomat, i landet lagom tråkigt - grönsaker. Hennes mysiga roomie deltog i avmsakningsjuryn.
2 portioner
1 stor röd paprika
7 st soltorkade tomater, ej i lag
7 st soltorkade tomater, ej i lag
1 stor vitlöksklyfta
½ kruka färsk timjan
½ kruka färsk timjan
1 liten påse pinjenötter
stark färsk chillifrukt
stark färsk chillifrukt
3/4 dl olivolja
salt och peppar
2 zuccinisar
1 avokado
2 körsbärstomater
Skär paprikan i fyra bitar och placera tre av dem på en bakplåtspappersklädd plåt med insidan nedåt. Ställ plåten i ugnen i 200 grader tills paprikan fått mycket färg. Rosta under tiden pinjenötter, chilli och skivad vitlök i en stekpanna på hög värme. Lägg hackade soltorkade tomater och timjan i en bunke, där även ingredienserna från ugnen och stekpannan läggs när dem är klara. Mixa allt med en stavmixer eller i matberedare. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt olivoljan.
Riv zuccinin så att den liknar spaghetti, med antingen en mackapär från EnklareLiv, eller en ännu smartare uppfinning vid namn VeggieTwister från CoolStuff. Har du ingen av dessa livsnödvändiga prylar går det att hyvla med en potatisskalare eller osthyvel, men blir inte riktigt lika coolt.
Toppa zuccinipastan med röran, den sista biten av paprikan, avokado, körsbärstomater, soltorkade tomater och färsk timjan. SUPERGOTT, och behagligt mättande.
oj så gott det såg ut!