Fudge- och chokladbrownie
Ca 6 tjocka bitar.
1½ dl kvarg/kesella
1 dl laktosfri mjölk
1½ dl havremjöl (havregryn mixat till mjöl)
1 tsk bakpulver
½ dl kakaopulver
½-1 dl sötning (tex stevia, honung, agave eller banan)
3 msk kokosflingor
Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke, tillsätt sedan de blöta. Söta efter smak. Olja en form med rapsolja och bröa med kokosflingor. Häll smeten i formen och grädda i ugn, ca 200*C, i 15-20 minuter. Ta ut den tidigare om du vill ha den kladdigare. Låt svalna. Servera med varma hallon.
Kokosflingorna som formen är klädd med går att byta ut mot ströbröd eller hackade nötter. Även smaksättningen kokos kan bytas ut: rivet apelsinskal, jordnötssmör, nötter, vaniljpulver, mörk choklad, chilli, något annat kul från skafferiet, eller varför inte lite av varje?
Denna kakan blev endast god i sällskap av hallon, och eftersmaken påminde om något instängt. Inte toppbetyg med andra ord.
Tack för titten hos mig och åh vad mycket gott det fanns här i din blogg :D Även om du inte gav detta toppbetyg så ser det iaf väldigt smarrigt ut!