SophieHK -

Sekt gröt med blåbärskvarg

 
 
 
Har lyckats komponera en ny rätt, av min älskade råvara havregryn, som lätt hamnar på topplistan. Mjuk och god i mitten, knaprig på kanterna - stekt gröt.
 
1 dl havregryn
2 dl vatten
 
kokosolja (onyttigare alt. margarin eller smör)
 
½ dl lättkvarg (alt. soygurt)
1 msk tinade eller färska blåbär
citronskal
 
Tillaga gröten, antingen på spis eller i micro. Häll gröten i något fantasin tar fram, i mitt huvud fanns en fyrkantig tallrik, och låt stå i kylen under natten. Det behövs inget bakplåtspapper eller liknande i formen. Skär gröten i önskad form och stek på hög värme i kokosolja tills den fått färg. Gröten blir nu mjuk i mitten igen, och knaprig på kanterna. 
 
Rör ihop bläbär med kvarg, toppa med rivet citronskal. Smaskens.
Kommentarer

Coolt.

2014-04-05 15:27:07

intressant! måste pröva nån gång :) din blogg är så mysig :)

2014-04-08 13:07:58

Spännande :D ska jag också testa någon dag lät gott ^^
Hoppas allt är bra med dig idag? Kram

2014-04-10 15:49:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

SophieHK
Matklubbens Topplista Matbloggstoppen