Sekt gröt med blåbärskvarg
Har lyckats komponera en ny rätt, av min älskade råvara havregryn, som lätt hamnar på topplistan. Mjuk och god i mitten, knaprig på kanterna - stekt gröt.
1 dl havregryn
2 dl vatten
kokosolja (onyttigare alt. margarin eller smör)
½ dl lättkvarg (alt. soygurt)
1 msk tinade eller färska blåbär
1 msk tinade eller färska blåbär
citronskal
Tillaga gröten, antingen på spis eller i micro. Häll gröten i något fantasin tar fram, i mitt huvud fanns en fyrkantig tallrik, och låt stå i kylen under natten. Det behövs inget bakplåtspapper eller liknande i formen. Skär gröten i önskad form och stek på hög värme i kokosolja tills den fått färg. Gröten blir nu mjuk i mitten igen, och knaprig på kanterna.
Rör ihop bläbär med kvarg, toppa med rivet citronskal. Smaskens.
Coolt.