Scampi i rosmarin, chilli och vitlök med en citronbakelse
Hemkomsten till ett tomt hus och ett tomt kylskåp med en lika tom mage är inte alltid kul. Men det går att vändsteka på - enkla ingredienser till en smaskig rätt på 15 minuter!
2 portioner
Scampi
12 st kravmärkta scampi
1 st vitlök
1 färsk chilli (+/- beroende på styrka)
några kvistar rosmarin
olivolja
Citronbakelse
1 purjolök
1 gullök
1 morot
½ citron
olivolja
salt och peppar
Fräs hackad morot och gullök i olivolja. När dem fått fin färg och doftar sött tillsätt ansad purjolök, saft från citron, salt, peppar och vatten så att grönsakerna precis täcks. Koka under lock i 6 minuter. Hetta under tiden upp en panna med olivolja i. Fräs scampi tillsammans med vitlök, chilli och rosmarin. Det skall gå snabbt, annars blir dem sega! Servera scampin och grönsakerna med ett glas vitt, eller två. SMASK sa jag själv som älskar hetta, och åt upp portion nummer två framför Jamie Oliver på kanal 7.
Guud så många härliga, nyttiga läckerheter man överöses med här! Så förtjust! Fina bilder med, borde skaffa mig själv en bättre kamera.... Bloggandet verkar hålla i sig. Tänkte mest bara önska en Glad Påsk!!! Ha en toppendag!