Fårost- och oreganobiffar med chillifrästa champinjoner
Middagsprovningen hos vännen Detox antar en schablon, även denna gång tvingas mina fantasier träda bortom sötning och stärkelse. Med våren i bakfickan och sommaren i framfickan dras tummen ur, och något friskt antar en biffig form. Citron, färsk oregano, knaprig svamp.
2 stora portioner
1 st purjolök
10 st rädisor
200 g fårost
½ kruka färsk oregano
1 msk färskpressad citron
2 ägg
4 msk sojamjöl (onyttigare alt: annat redningsmjöl)
salt och peppar
sesamfrön (eller andra frön)
10 st champinjoner
1-2 vitlöksklyftor
chilli eller pul biber
spenat
Blanda äggen och redningsmjölet i en bunke. Tillsätt häften av purjolöken och rädisorna och mixa till en bitig smet med hjälp av en stavmixer, och resterande hackas i. Smaksätt med oregano, citron, salt och peppar. Smula ner osten och forma smeten till 6 tjocka pankisar. Vänd dem i sesamfrön. Stek på medellåg värme i en olivoljeklädd stekpanna tills dem fått färg, vänd endast en gång! Knaperstek hackade champinjoner i chilli, vitlök och olivolja.
Servera biffarna och champinjonerna på en bädd av spenat. Toppa med toppen av purjolöken, rädisa, en klyfta citron och oregano. SMASK, på den våriga kombinationen.
såg helt fantastiskt ut!