En kladdig kladdkaka - för alla
En kladdkaka som fungerar för herr glutenkänslig, fru laktosintolerant, ers kungliga äggallärgiker och von vegan.
4 st
2 ½ dl kokta svarta bönor (motsvarar 1 dl torra okokta, läs på paketet hur dem kokas)
1 dl havremjöl (malet havregryn)
½ dl mandelmjöl
3 msk kakao
2 msk agavesirap
1 skalat och rivet rött äpple
4 tsk jordnötssmör (alt. mandelsmör eller bär)
Mixa allt förutom jordnötssmör. Lägg ut smeten i fyra formar. Klutta ut jordnötssmör på toppen av varje. Grädda i ugn i 15-20 minuter (180 grader). Låt svalna och severa med färsk frukt - jag serverade med mango och blåbär. JÄTTESMASK, blev betyget från mina provsmakare, ovetandes om basen svarta bönor.
gott :)