SophieHK -

Chilli och honungsfräst kyckling, med chèvre och rödbetor

 
2 portioner
 
kycklinglårfiléer
1 tsk honung
1 färsk chilli (+/- beroende på styrka)
2 vitlöksklyftor
olivolja
 
4 färska rödbetor
4 skivor chèvre
1-2 dl valnötter
balsamico
ruccola och bladspenat
 
Ta av blasten från rödbetorna. Lägg dem i en kastrull täckta med vatten. Låt koka under lock i 15-30 min beroende på storlek och årstid, känn med en sticka! Ta av, skala och skär. Fräs chilli och vitlök i en olivoljeklädd panna. Tillsätt sedan kyckling och honung. Stek kycklingen hårt - låt den ej koka. Skiva chèvren och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt i ugn, 225 grader, tills den smält en aning och fått en fin yta.
 
Servera rödbetorna, kyckligen och osten på en bädd av ruccola och bladspenat. Toppa med balsamico och rostade valnötter. MUMS, det kan inte bli fel.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

SophieHK
Matklubbens Topplista Matbloggstoppen