SophieHK -

Medelhavsinspirerad pizza

 
 
2 portioner
 
Botten
1 st blomkålshuvud (ca 400g)
2 st äggvitor
2 tsk fiberhusk
2 msk krossade linfrön
 
Sås
1 st aubergine
1 st röd paprika
3 st kvisttomater
1 st liten gul lök
1 st liten rödlök
3 st vitlöksklyftor
3 msk basilika på burk (godare alt. färsk basilika)
chilliflakes, salt och peppar
 
Topping
100 g fårost
zucchini (alt. ruccola eller spenat)
 
Placera på bakplåtspapperklädd plåt: skalad röd- gul- och vitlök delad i två, aubergine med ett ytligt knivdrag från topp till tå, urkärnad paprika delad i två, och tomater med ett stickhål på toppen. Ställ in i ugnen i ca 25 minuter i 200 grader, dem skall få färg och spricka. Mixa sedan allt, förutom auberginen, till en klumpig sås och smaka av med oregano, chilliflakes, salt och peppar.
 
Mixa blomkålen till små bitar, fukta av med papper. Blanda noga i fiberhusk, äggvita och linfrön. Låt sedan stå en stund tills fiberhusken fått göra sitt jobb - forma en deg. Platta ut degen till två pizzor på en olivoljad bakplåtspappersklädd plåt, ca 0.3cm tjocka, och ställ i ugn i 20 minuter i 200 grader. Ta ut pizzorna, lägg på grönsakssåsen, skuren aubergine och vitost. Ställ in ugnen med grillfunktion i några minuter tills osten fått färg. Servera med strimlad zucchini, eller något annat som kylen har att erbjuda."GOTT, detta äter jag gärna igen" sa min mammas man som annars vill ha köttgryta med ris.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

SophieHK
Matklubbens Topplista Matbloggstoppen