SophieHK -

Söndagsfrukost med hallon, fårost, valnötter och fikon

 
 
 
 
 
Även denna måltid fick mina provkaniner till familj testa en annorlunda frukost. Reaktionerna från de olika avsmakarna var en salig blandning och det sammanfattande ordet, annorlunda, fick avsluta frukosten.
 
3 portioner
 
Hallon- och valnötsscones
1 dl havremjöl (mixat havregryn)
1 dl havregryn
1 dl hackade och rostade valnötter
½ dl frysta hallon
1 dl havregurt (alt. annan naturell yoghurt)
1 msk krossade linfrön 
2 tsk bakpulver
 
Hallon- och ingefärssmoothie
2 st gröna äpplen
1 dl frysta hallon
1 cm ingefära
1 msk havregurt (alt. annan naturell yoghurt)
 
Fikon- och fårostkräm
4 st torkade fikon
50 g fårost
1 tsk vatten
 
3 ägg
salt
 
Mixa fikon med vatten. Lägg i en skål tillsammans med fårost och blanda ihop med händerna. Ställ i kylen. Mixa sedan skalade och urkärnade äpplen tillsammans med havregurt, hallon och 1 cm skalad ingefära. Ställ även denna i kylen. 
 
Blanda alla torra ingredienser till sconesen, och tillsätt sedan havregurt. Havregurt annvänds bland annat för att slippa den beska eftersmaken som yoghurt ger, men går självklart att byta ut! När formen är bra så tillsätt försiktigt de frysta hallonen. Forma 4 scones och lägg på en plåt. Skär ett kryss på och toppa med linfrön. 
 
Ta försiktigt ut äggulan från äggen, vispa vitan fluffig och tillsätt lite salt. Dela upp vitan i tre formar, och placera den förhoppningsvis hela gulan på toppen. 
 
Ställ in sconesen och äggen i ugnen i 200 grader. Ta ut äggen efter ca 10 minuter och sconesen efter 15 minuter. Bjud familj eller vänner på en annorlunda söndagsfrukost (lördagar fungerar också helt okej)! MJA, mumsig kräm och mumsig smoothie, men ägget va lite torrt och sconesen lite blöta, det blev lite för mycket. Bättre lycka nästa gång.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

SophieHK
Matklubbens Topplista Matbloggstoppen