"Kött"-bullar
Köttbullar från frysdisken med en innehållsförteckning på kinesiska, ush. "Kött"bullar från stekpannan med en egenvald innehållsförteckning, mums!
10 bullar
200g quornbitar/filéer (alt. kyckling)
1 salladslök
2 msk krossade linfrön
1 ägg
1 knippe persilja (alt. basilika, timjan, rosmarin, oregano, eller det som man är sugen på mest helt enkelt)
1 chili (+/- beroende på styrka)
Salt och peppar
Mixa samman allt i en mixer. Låt stå en stund i kylen så att linfröna får göra sitt jobb - binda vätskan. Forma sedan bollar och stek i en olivoljeklädd panna. Först på hög temperatur så att dem får en fin yta, och låt sedan ligga kvar i pannan på låg temperatur i 5-7 minuter så att dem blir klara hela vägen igenom. Servera till salladen, pastan eller på mackan! Går också bra att frysa in och steka en gång till.
gott =)