SophieHK -

Kokosglass med en varm marmelad

 
 
 
Äntligen slår uteserveringarna och glassbarerna upp sina portar för att möta kossorna på grönbete. Men en regnig dag som denna, och ett kvarstående glassug, får begären stillas bakom stängda dörrar - en egenkomponerad kokosglass med rostade valnötter, och en supergod varm sylt till det.
 
2 portioner
 
1 dl rostade valnötter
½ dl smält kokosolja
1 dl vatten
1 msk agavesirap (alt. honung)
 
recept på blåbärs- och fikonkräm/sylt
 
Mixa allt till en jämn smet i en mixer. Lägg i valfri form och ställ i frys i 1-2 h, beroende på storleken på vald form. Tag fram en stund innan servering och gör under tiden såsen som den toppas med. MUMS. En trevlig efterrätt att bjuda på. 
Kommentarer

så gott :)

2014-05-01 12:25:53

hade du en bra valborg? :D

2014-05-01 13:23:12

sv: ja :)

2014-05-01 17:38:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

SophieHK
Matklubbens Topplista Matbloggstoppen