SophieHK -

Grönsakswok med sjögräsnudlar

 
 
 
 
 
Sjögräsnudlar - aloe vera och sjögräs, frånvaro av kalorier och kolhydrater men sprängfyllda med enzymer, vitaminer och mineraler - har sedan en vecka tillbaka stått på min kökshylla och undrat hur dem skall bli tillagade. 
 
En vegetarisk wok smaksatt med lime, koriander, chili och vitlök. Toppad med stekt qourn och rostade cashewnötter.
 
3 portioner
 
200 g broccoli
200 g blomkål
½ röd paprika
½ gul paprika
1 burk bambuskott
1 burk böngroddar
1 st morot
 
½ färsklök
1 st färsk chili
1 st lime
3 st vitlöksklyftor
2 msk sesamolja
1 dl cashewnötter
färsk koriander
 
1 paket sjögräsnudlar
100 g tinade quornbitar (alt. kyckling)
 
Värm en panna med olivolja. Fräs hackad vår- och vitlök tillsammans med chili. Tillsätt sedan grönsakerna i den ordningen dem tar tid att tillaga: trädad blomkål och broccoli, strimlad morot och paprika, avsköljda bambuskott och till sist avsköljda böngroddar. Riv i skal och saft från en halv lime, hackad koriander samt sesamolja. Blanda i qourn som stekts snabbt på hög värme och avsjöljda gräsnudlar, låt stå på plattan i några minuter till. Smaka av med salt och peppar. Toppa med rostade cashewnötter, en skiva lime och färsk koriander.
 
SMASK, en positiv inställning från alla konsumenter med kommentaren att detta var mer spännande än "vanliga nudlar". Kanske knapriga i en somrig sallad eller mjuka i en asiatisk soppa?
Kommentarer

sv; Åh, tack så mycket!

2014-05-11 11:21:27

Gud vad gott, äter också sånna nudlar :)

2014-05-11 16:30:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

SophieHK
Matklubbens Topplista Matbloggstoppen