SophieHK -

Broccoli - och valnötspesto med hemmagjord fullkornspasta

 
 
 
 
3 portioner
 
1 broccoli
1½ dl valnötter
1½ dl olivolja
2 små vitlöksjlyftor
1-2 tsk chilliflakes
salt, peppar
parmesanost eller bjäst
 
300 g valfritt mjöl
3 ägg
salt
 
Hacka broccolin till småträd. Lägg i mixer tillsammans me de andra igredienserna och mixa, det får gärna finnas bitar kvar. Fungerar bra i en bunke med stavmixer också. Om du vill få en mer fyllig smak - tillsätt parmesanost eller bjäst. Ställ i kylen.
 
Forma en mjölvulkan, min bestod av durumvete och grahamsmjöl, på bordet. Knäck äggen i mitten och vispa dem med en gaffel. Blanda in så mycket av mjölet det går i äggen med gaffeln. Använd sedan händerna och knåda i ca 10 minuter, tills det blivit en slät boll, men knåda aldrig in mjölklumparna i bollen om du inte vill ha klumpar i pastan. Använder du mjöl med gluten, låt degen vila i en plastpåse i 30 minuter. Kavla sedan ut degen, så tunn du kan, på ett mjölklätt bord. Skapa någon finurlig form på pastan. Koka i saltat vatten i 2 minuter. 
 
Häll av vattnet och tillsätt peston snabbt. Pasta är viktigt att den serveras nykokt. Toppa med soltorkade eller vanliga tomater. Mumma.
Kommentarer

Jösses vad gott det ser ut! Måste nog plocka fram vår gamla pastamaskin hemma...

2014-03-24 11:04:04

Wow nu blev jag sugen.... Yummi

2014-03-28 23:50:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

SophieHK
Matklubbens Topplista Matbloggstoppen