Jordgubb- och avokadosallad med dadeldressing och tonfisk
I slutet av dagens arbetspass hänvisades jag, med en tom matlåda i handen, till restaurangens salladsbar. Utan någon egentlig eftertanke fylldes den till bredden av godsaker ögonen suktade. Den gemensamma nämnaren av innehållet noterades senare, och med komplement hemifrån komponerades en rätt därefter - somrig sallad med hetta.
2 portioner
1 st avokado
6 st jordgubbar
4 st rädisor
4 st salladslökar
½ rå broccoli
½ färsk chilli (+/- beroende på styrka)
½ kruka färsk basilika
1 tsk limesaft
1 tsk dadelbalsamkräm (alt. balsamico)
200 g tonfiskfilé
flingsalt och svartpeppar
Hacka alla grönsaker/bär och lägg i en skål. Pressa sedan i saft från lime och smaka av med dadelbalsamkräm. Värm valfri olja till hög värme i en stekpanna. Stek tonfisk i några sekunder på varje sida, den får inte bli torr! Servera salladen och tonfisken, singla över svartpeppar och flingsalt. Kanske hackade pistage- eller valnötter? SMASK.
Sv: Jag är inte heller något större fan av festis men denna var riktigt god :) Och din mat, omg! Ser galet gott ut :) KRAM